راهکارهایی برای پیشگیری از بیماری های قلبی
فهرست مطالب
Toggleیکی از مهمترین و حساس ترین اعضای بدن قلب است.
از آغاز زندگی تا لحظه مرگ قلب عضوی است که در حال فعالیت بوده و هرگونه اختلال در سلامت آن عوارض جبران ناپذیری را برای قسمت های مختلف بدن به همراه دارد.
مهم است که همه افراد در گروه های سنی مختلف از سلامت قلب محافظت کرده تا از بیمار شدن این عضو حساس جلوگیری نمایند.
خوشبختانه راهکارهای زیاد و البته ساده برای داشتن زندگی سالم وجود دارد.
اگر افراد بتوانند اصلاحاتی را در سبک زندگی خود به وجود آورند نه تنها جسمی سالم دارند بلکه از اعضای مهمی مثل قلب نیز محافظت خواهند کرد.
بیشترین آمار مرگ و میر در سراسر جهان به سکته قلبی اختصاص داده میشود آسیب دیدگی در عضلات قلب نشات گرفته از آسیب در رگ ها یا دریچه ها می باشد.
همچنین اگر بنا به دلایل مختلف پلاک در شریان کرونر ایجاد شود نتیجه آن گرفتگی های وسیع در رگ های قلب است که به مرور زمان عاملی برای آسیب دیدگی در قسمت های مختلف قلب خواهد بود.
اگر با مراقبت از سلامت قلب از ایجاد بیماری های مختلف جلوگیری کنید همواره عروق مهم بدن در سلامت کامل قرار گرفته و پمپاژ خون به تمام اعضای بدن به درستی و بدون اختلال انجام می پذیرد.
این مسئله باعث میشود تا همواره در سنین بالاتر جسمی سلامت داشته و هرگز در معرض بیماری های قلبی و آسیب های مخرب آن قرار نخواهید گرفت.
یکی از راهکارهای مهم و حساس برای پیشگیری از بیماری های قلبی اندازه گیری فشار خون است حتی اگر به فشار خون بالا مبتلا نیستید می توانید در فواصل زمانی مشخص مقدار فشار خون را ارزیابی کرده و در صورت وجود نوسان به پزشک مراجعه کنید.
به یاد داشته باشید که فشار خون بالا یکی از مهمترین عوامل بیماری های قلبی است فشار خون نرمال معمولاً با اعداد ۱۲۰. ۷۰ میلی متر جیوه نشان داده میشود.
اگر پس از هر بار ارزیابی فشار خون با اعداد متغیری مواجه هستید مهم است که سریعاً به پزشک مراجعه کنید نباید نوسان در فشار خون یا فشار خون بالا را به هیچ عنوان نادیده بگیرید.
همه افراد موظفند که از سنین جوانی نسبت به سطح کلسترول و تری گلیسیرید خود آگاهی داشته باشند.
اگر افراد به کلسترول بالا مبتلا باشند به مرور زمان مسدود شدن عروق خونی را تجربه کرده و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر، سکته قلبی و گرفتگی رگ ها نیز افزایش می یابد.
تنها راهکار برای کاهش کلسترول خون تغییر سبک زندگی و اصلاح رژیم غذایی است.
علاوه بر کلسترول تری گلیسیرید که نوعی چربی در خون است هم باید به حد متعادل در بدن نگه داشته شود افزایش تری گلیسیرید خون خطر ایجاد بیماری عروق کرونر را به ویژه در زنان افزایش می دهد.
راهکار دیگر برای پیشگیری از بیماری های قلبی تناسب اندام است البته کنترل وزن تنها محدود به حفظ ظاهر نمیشود بلکه مهم است که BMI بدن در محدوده نرمال قرار بگیرد.
اگر افراد به اضافه وزن یا چاقی مبتلا باشند نشان می دهد که بیش از دیگران در معرض بیماری قلبی قرار می گیرند.
این افراد حتی ممکن است بدون اینکه علائمی را تجربه کنند به کلسترول بالا یا تری گلیسیرید بالا مبتلا باشند.
در پی چنین اختلالاتی فشار خون بالا و دیابت نیز شایع است پس مهم است که تحت هر شرایطی وزن اضافه خود را با روش های ایمن کاهش داده تا از بیماری های قلبی خطرناک جلوگیری نمایید.
فراموش نکنید که چاقی و اضافه وزن و در پی آن افزایش فشار خون باعث بزرگ شدن بطن چپ میشود که خطر نارسایی قلبی را افزایش خواهد داد.
داشتن رژیم غذایی سالم با سلامت قلب ارتباط مستقیم دارد یکی از راه های مبارزه با بیماری های قلبی داشتن رژیم غذایی سالم و سبک زندگی مناسب است.
اگر افراد در طی هفته دو مرتبه از انواع ماهی ها حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ مصرف کنند تاثیر شگفت انگیز آن را بر سلامت قلب مشاهده خواهند کرد.
همچنین مهم است که در هر وعده غذایی از مقدار فیبر زیاد استفاده کنید.
حتماً مقدار قابل توجهی میوه تازه، سبزیجات، محصولات لبنی کم چرب، مرغ و ماهی، آجیل. حبوبات و غلات کامل را در رژیم غذای خود بگنجانید.
همه افراد موظفند مقدار کالری مصرفی را به حداقل برسانند مهم است که افراد در طی روز حدوداً ۲۰۰۰ کالری مصرف کرده که این مقدار به فاکتورهایی مثل سن، جنسیت و سطح فعالیت بدنی بستگی دارد.
همواره متخصصان و پزشکان توصیه می کنند که برای پیشگیری از بیماری های قلبی مقدار چربی های اشباع شده را به حداقل برسانید.
البته گوشت قرمز، شیرینی ها و نوشیدنی های شیرین شده با شکر و غذاهای حاوی سدیم و قند زیاد نباید جایگاهی در رژیم غذایی افراد داشته باشند.
همواره مهم است که چربی ترانس را از رژیم غذایی خود حذف کرده و مقدار تمامی غذاهای مضر را به حداقل برسانید یا نهایتاً همین مقدار محدود نیز از رژیم غذایی کنار گذاشته شود.
ورزش و پیشگیری از بیماری های قلبی
تحقیقات انجام شده در زمینه ورزش نشان می دهد که همه افراد از سنین کودکی تا سنین میانسالی موظفند که مطابق با علایق و شرایط جسمانی خود فعالیت ورزشی را به طور مرتب انجام دهند.
اگر افراد در کنار رژیم غذایی سالم فعالیت ورزشی منظم و اصولی داشته باشند راهکاری موثر برای پیشگیری از بیماری های قلبی خواهد بود.
اگر ورزش به طور منظم انجام شود نه تنها بر ماهیچه های ظاهری بلکه بر سایر ماهیچه های داخلی بدن از جمله قلب تاثیر مستقیم داشته و باعث قوی تر شدن و سالم ماندن آنها میشود.
فراموش نکنید که نداشتن تحرک کافی و مرتب به مرور زمان باعث ضعیف تر شدن و تحلیل رفتن عضلات قلب خواهد شد.
زمانی که فعالیت ورزشی انجام می دهید پمپاژ خون به سراسر بدن با حجم بیشتر انجام می پذیرد این مسئله به مرور زمان باعث انعطاف پذیری بیشتر عروق خونی شده و به گردش خون کمک شایانی می کند.
ورزش کردن علاوه بر تاثیر مفید و مثبت بر سلامت قلب و عروق به کاهش کلسترول و تعادل در فشار خون نیز کمک می کند.
ورزش کردن می تواند خطر بیماری های قلبی را تا ۵۰ درصد کاهش دهد، طبق نظریه انجمن قلب آمریکا اگر افراد روزانه ۳۰ دقیقه ورزش داشته باشند و این فرایند حداقل ۵ روز در هفته تکرار شود به سلامت قلب کمک زیادی می کند.
این روش ساده اما کاربردی باعث سوزاندن کالری اضافه شده و از بالا رفتن وزن و بیماری های جانبی جلوگیری می کند.
یکی از مشکلاتی که امروزه افراد زیادی با آن مواجه هستند مصرف الکل و استعمال دخانیات به ویژه سیگار است.
اگر افراد به طور مرتب از نوشیدنی های حاوی الکل استفاده کنند خیلی زود نوسان فشار خون را تجربه خواهند کرد.
این افراد به طور مرتب در معرض فشار خون بالا قرار گرفته و باعث انباشته شدن کالری اضافه در بدن میشود.
تمامی این موارد در کنار یکدیگر باعث به خطر افتادن سلامت قلب میشود و احتمال بیماری های قلبی را تا حد چشمگیر افزایش می دهد.
البته چنین اختلالاتی در سلامت قلب بعد از مصرف سیگار نیز اتفاق می افتد، سیگار کشیدن نه تنها باعث حملات قلبی میشود بلکه اختلال در سیستم تنفسی و سرطان ریه را در پی دارد.
افراد سیگاری دو تا چهار برابر بیشتر از افراد عادی در معرض بیماری های قلبی قرار می گیرند.
مصرف سیگار باعث میشود تا میزان اکسیژنی که به قلب می رسد کاهش پیدا کرده و در پی آن فشار خون افزایش می یابد.
نهایتا بالا رفتن ضربان قلب احتمال لخته شدن خون را در بدن افزایش می دهد و به همین دلیل است که این افراد بیشتر از دیگران در معرض حمله قلبی و سکته مغزی قرار می گیرند.
2 پاسخ
خواب بر سلامت قلب تأثیر دارد؟
سلام همراه محترم، بله، خواب ناکافی می تواند فشار خون و استرس را افزایش دهد و به قلب آسیب برساند.